Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненските спешни медици често били надпадани от близки на пациентите
Автор: Екип Varna24.bg 10:11 / 15.03.2017Коментари ()918
© Varna24.bg
Миналата година са регистрирани два случая на агресия срещу лекари. Това отбеляза за "Фокус" - Варна д-р Мая Рашева, директор на Центъра за Спешна медицинска помощ. 

"За щастие през последната година са регистрирани малко такива инциденти. Повече са вербалните прояви на агресивно поведение на близки на пациенти и на самите пациенти. Миналата година са регистрирани два случая, при които е имало известно физическо насилие, но без да бъдат нанесени по-сериозни травми на нащите служители", заяви доктор Рашева. 

По думите й дори и инцидентите, при които не се стига до действително насилие, се отразяват на работещите в Спешна помощ и представляват повод за напускане на системата. 

"Държавни мерки са предприети, това деяние се криминализира, има постигнато споразумение на национално ниво между МВР и Министерство на здравеопазването. На областно ниво имам постигнато споразумение с дирекцията на МВР, да се отзовават техни екипи на мястото на инцидента, да осигуряват присъствието на нашите екипи.", уточни д-р Мая Рашева. 

Тя добави, че основният проблем е свързан с неразбиране от страна на обществото, че дейността на лекарите е сериозна. Те отиват не да навредят на пациента, а да му помогнат.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskite-speshni-medici-chesto-bili-nadpadani-ot-blizki-na-pacientite-710632
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.