Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Традиционните "Великденски четения“ започват във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:04 / 17.03.2017Коментари ()893
©
Традиционните "Великденски четения" започват във Варна. Те се провеждат с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и се организират от църковното настоятелство при храма "Св.Атанасий". Първата лекция е от 18 ч. днес. 

Темата е "Кръстът като път и начин на живот". Лектор ще бъде протойерей д-р Добромир Димитров от Богословския факултет при Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий". "Мястото на св. Богородица в спасението на човека" е темата на следващата лекция - на 24 март. Тя ще бъде представена от протойерей Анатоли Тодоров. На 7 април предстои лекция на тема: "Възкресението преди Възкресението и възкресението след Възкресението". 

Лектор ще бъде доц. Бойчо Бойчев от ВСУ "Черноризец Храбър". Финалната лекция е на 21 април на тема: "За смисъла и надеждата след Възкресението". За лектор е поканен гл.ас. д­-р Смилен Марков от Богословския факултет при ВТУ " Св. св. Кирил и Методий". Всички лекции ще се проведат във варненския храм "Св.Атанасий" от 18 ч.


Източник: БНР


https://www.varna24.bg/novini/varna/Tradicionnite-Velikdenski-cheteniya-zapochvat-vuv-Varna-711240
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.