Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха трима младежи, обрали вила край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:51 / 20.03.2017Коментари ()966
©
Варненският районен съд осъди трима младежи, извършили в съучастие кражба на вещи от вила в село Звездица.

 

26-годишният А. Стоянов и 24-годишните З. Халил и Г. Христов бяха признати за виновни, че след предварителен сговор, чрез разрушаване на прегради за защита на имот и чрез използване на технически средства на 22 юни 2012 год., проникнали във вилен имот и пристройка към него, като отнели чуждо имущество на обща стойност над 500 лв.

В деня преди кражбата тримата подсъдими се срещнали във Варна и се сговорили след полунощ да се срещнат в село Звездица, където да огледат някои от имотите в местностите под селото, за да отнемат вещи с цел продажба за вторични суровини. 

Около 2 ч. на 22 юни те проникнали с взлом през прозореца на една вила, не харесали вещи вътре, затова се прехвърлили към разположена в пристройка работилница. С тесла и метален лост младежите строшили катинарите и започнали да събират инструменти, кабели, алуминиеви тръби, строителна количка и др. вещи, които още рано сутринта, при отварянето на пунктовете за изкупуване на метали, продали срещу сума от 140 лева. Случаят е немаловажен.

Тримата подсъдими получиха наказания от по 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Osudiha-trima-mladezhi-obrali-vila-krai-Varna-711908
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.