Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наказаха жена от Варненско заради фалшива диплома
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 27.03.2017Коментари ()1028
©
Районен съд - Варна осъди 32-годишна жена от село Любен Каравелово за съзнателно ползване на неистински официален документ, удостоверяващ завършено средно образование.

В края на 2015 и началото на 2016 г. подсъдимата карала курс за придобиване на шофьорска правоспособност и след като издържала успешно теоретичен и практически изпит, през м.януари се явила пред сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Варна да подаде комплект документи за издаване на шофьорска книжка. 

Към заявлението тя приложила собственоръчно заверено с подпис копие от свидетелство за завършено средно образование. Дипломата била с посочен издател - Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Варна. При последвалата обработка и проверка на предоставените документи се установило, че 32-годишната жена изобщо не е вписана в регистрите на учебното заведение.

Подсъдимата е неосъждан към датата на инкриминираното деяние. С присъда Районният съд във Варна й наложи наказание от 9 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Постановено бе през изпитателния срок тя да търпи и пробация, като провежда задължителни срещи с пробационни служители. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nakazaha-zhena-ot-Varnensko-zaradi-falshiva-diploma-713436
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.