Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Насрочиха референдума за баните в Провадия за 14 май
Автор: Екип Varna24.bg 09:44 / 29.03.2017Коментари ()738
©
В Провадия ще се проведе местен референдум, Общинският съвет го насрочи за 14 май и утвърди необходимите книжа и документи.

Двата въпроса са свързани с възстановяването на Солените минерални бани и на болницата в града. Петчленен инициативен комитет организира подписката, с която се настоява Провадия отново да стане център за балнеолечение, като използва минералните си води, а единствената болница в градa да бъде възстановена във вида ѝ от 2010 година - с родилно и хирургично отделение.

Това е първият местен референдум в Провадия. Организаторите напомнят, че солената минерална вода в Провадия години наред е осигурявала уникално за страната лечение. Вода с подобно качество има само в Карлови Вари - Чехия, като провадийската е по-добра по някои показатели. В момента целият комплекс е в руини. Болницата също е затворена и живеещите в Провадия и региона трябва да пътуват до Варна. Очакванията са, че при положителен резултат от местния референдум в Провадия ще се отворят работни места и ще се подобри грижата за здравето на живеещите в района.

Източник: БНТ



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Nasrochiha-referenduma-za-banite-v-Provadiya-za-14-mai-713776
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.