Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Родни балкани" празнува 90-годишен юбилей с поход край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:42 / 31.03.2017Коментари ()1701
© фейсбук
Туристическо дружество Родни балкани ще отпразнува 90-годишен юбилей на традиционния Великденски събор на 17 април. 

За 22-ра поредна година най-светлият празник за православните християни и настъпващото пробуждане на природата ще бъдат отбелязано в местността Ковшак чешма в района на Аладжа манастир. 

Осигурени са водачи от последната спирка на автобус №32 в кв. "Виница" в 9.30, 10 и 10.30. Преходът оттам до крайния пункт е около един час. 

По обед участниците могат да се включат във веселието с музика, хора, борба с яйца и др.

В годините от 1927 до днес най-старото действащо дружество във Варна се е включвало в активно в живота на града. Създадени са първите клубове по пешеходен туризъм, алпинизъм, ориентиране, коло-туризъм, морски туризъм. Членове на дружеството се включват в различни прояви в страната и чужбина. От 1991 година туристическо дружество "Родни балкани" е регистрирано във Варненски окръжен съд като неправителствена организация. Член е на Български Туристически Съюз, Българска Федерация по туризъм, Черноморска мрежа на неправителствените организации, приятел на ПП "Златни пясъци", партньор на Национален алианс за работа с доброволци.

Туристическо дружество "Родни балкани" има авторитета на едно от най-активните в страната, с непрекъснато развиващи се дейности, обхващащи любители на природата от 1 до 101 години. 


https://www.varna24.bg/novini/varna/Rodni-balkani-praznuva-90-godishen-yubilei-s-pohod-krai-Varna-714315
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.