Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненка: Инспекцията по труда да се самосезира за строежа на Офицерския плаж!
Автор: Пламена Николова 09:18 / 04.04.2017Коментари ()1919
©
Варненката, която вчера изрази възмущение от застрояването на Офицерския плаж във Варна е на мнение, че след публикацията на Varna24.bg инспекцията по труда трябва да се самосезира за нарушения за неспазването на наредбата за безопасен труд. Ето какво споделя в писмо до медията ни дамата:

"Недоумение буди това, че след публикуването от Ваша страна на снимка от строителната площада, Инспекцията по труда не се е самосезирала и не са предприети от тяхна страна мерки относно проверка на обекта за спазване на Наредбата за здравословни и безопасни условия на труд. 

Видно от публикуваната снимка работниците полагат труд на строителната площадка /денят е неделя, 02.04.2017 г., около 16 ч./ без да носят ЛПС - предпазни каски и обувки. 

Нарочна табела за достъп до строителната площадка изрично указва, че работниците на територията на строителната площадка трябва да носят предпазни каски и обувки. Не се вижда добре на снимката, но в необезопасения изкоп в пясъка на дълбочина около 2 м. има работник, който не носи предпазна каска.

Очевидно това са груби нарушения на Наредбата за здравословни и безопасни условия на труд.

В дъното на снимката има двама посетители на строителната площадка, които си почиват на строителната площадка без да носят предпазни каски и обувки, а вероятно и не са минали задължителните инструктажи по Наредбата за здравословни и безопасни условия на труд и се намират на строителната площадка въпреки това.

Инспекцията по труда е препоръчително освен да извърши проверка за спазването на Наредбата за здравословни и безопасни условия на труд на строителната площадка на Офицерски плаж - изток, също така и да провери дали работниците имат трудови договори и какво е работното им време.

В началото на месец март по сигнал е била извършена проверка на обекта от представители на Министерство на туризма, общината и областна управа, но не са констатирани нарушения.

Вероятно са си затворили очите както често се случва в България за гореописаните нарушения."




Още по темата: общо новини по темата: 8
03.01.2018 »
03.04.2017 »
13.03.2017 »
07.03.2017 »
05.10.2016 »
23.06.2016 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenka-Inspekciyata-po-truda-da-se-samosezira-za-stroezha-na-Oficerskiya-plazh-715048
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.