Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Неприятна новина за Марешки
Автор: Екип Varna24.bg 08:20 / 05.04.2017Коментари ()8951
©
Хора на аптекарския бос Веселин Марешки няма да управляват МБАЛ "Св. Анна", известна като варненския "Пирогов", пише "Труд". Доктори и персонал си отдъхнаха след проведеното извънредно общо събрание на акционерите, на което Кирил Кирилов, представител на министерството на здравеопазването, акционер в болницата със 72%, оттегли от дневния ред точката за смяна на управляващите лица. 

В резултат на това МБАЛ "Св. Анна" ще продължи да се ръководи от Съвет на директорите в състав - доц. д-р Боряна Върбанова, д-р Галин Шиваров и д-р Николай Коларов - изпълнителен директор. Седмица преди изборите служебният здравен министър Илко Семерджиев вкара в дневния ред точка за подмяната на тричленния борд, съставен от работещи в "Св. Анна". 

На тяхно място той поиска да сложи две чиновнички от София, хирурга и управител на Медицински център "Марешки" д-р Кирил Лозанов и работещия в същия център д-р Стоян Калоянов. Формалният мотив за рокадата беше, че болницата има борчове. Община Варна, която има 18.72% дял, и Общинският съвет категорично се обявиха против предлаганата от министър Семерджиев смяна на шефския борд на болницата. Местният парламент се свика на извънредно заседание заради общото събрание на акционерите и против рокадата гласуваха ГЕРБ, БСП и СДС заедно.

Ако смяната все пак стане факт, ще я обжалваме в съда, обяви тогава председателят на ОбС Тодор Балабанов. До следващото редовно общо събрание, планирано за юни, бордът ще предостави на МЗ конкретните разчети, свързани със заложеното в програмата разширение на отделенията по ортопедия и травматология, както и за предвидените ремонти на родилно отделение, неонатология и клинична патология, каза изпълнителния директор д-р Николай Коларов. Той посочи,че дотогава ще има яснота по заплащането от страна на здравната каса на дължимите за извършени дейности от предходни години над 600 000 лв.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nepriyatna-novina-za-Mareshki-715266
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.