Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наградиха 9 ученици в Националната олимпиада по техническо чертане, която се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 25.04.2017Коментари ()1965
©
Илюстративна снимка
33-та Национална олимпиада по техническо чертане се проведе между 21 и 24 април под егидата Професионална техническа гимназия - Варна.

В рамките на три дни 120 ученици от цялата страна, разделени в три възрастови групи от 8 до 12 клас, мериха сили в чертането. Наградени в трите категории са общо 9 ученици. Паричният награден фонд за деветимата победители е осигурен от Холдинг Варна. 

За първи път в историята на училището Професионална техническа гимназия Варна има 8 лауреати от 12 клас с оценка "Отличен 6". Гимназията се нарежда на трето място в страната по броя на реализиралите се ученици по придобитата специалност. Успехите на нейните възпитаници предизвикаха интереса на Холдинг Варна, който реши да ги подкрепи в желанието им да докажат възможностите си.
 
Ръководството на гимназията изпрати благодарствени писма на изпълнителните директори на Холдинга Ивелина Шабан и Милчо Близнаков. "Вашето партньорство и ангажираност е доказателство за успешно действащ модел на взаимопомощ между образование и бизнес", четем в писмата, подписани от директора на гимназията инж. Ирма Дукова. 
 
Подпомагането на талантливи деца и млади хора в тяхното образование, усъвършенстване и житейска реализация е традиционна и устойчива политика в сферата на обществените и национални интереси, следвани от Холдинг Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nagradiha-9-uchenici-v-Nacionalnata-olimpiada-po-tehnichesko-chertane-koyato-se-provede-vuv-Varna-719295
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.