Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Британски боен кораб на визита във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 27.04.2017Коментари ()1232
©
От 27 до 29 април на неофициално посещение във варненското пристанище ще бъде ескадреният миноносец "Daring" (HMS DARING) от състава на Военноморските сили на Кралство Великобритания, съобщиха от родните ВМС.

Британският боен кораб е дълъг 154 метра. Задвижва се от две газови турбини Ролс-Ройс. Може да развива скорост от 30 възела (56 км/ч). Повече за кораба можете да видите ТУК.

По време на посещението на 28 април са предвидени протоколно-представителни и спортни мероприятия, включващи среща на командира на "Daring" капитан II ранг Маркус Хембър с командира на Пункт за базиране Варна капитан I ранг Георги Георгиев, срещи между офицери от "Daring" и представители на българските военноморски сили, посещение на курсанти от ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров" на борда на кораба и съответно посещение на млади офицери от кораба в училището, посещение на кораба от деца от морски клуб "Приятели на морето", футболна и волейболна среща между отборите на българските морски военни и британските им гости.

На 29 април ескадреният миноносец "Daring" ще напусне пристанище Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Britanski-boen-korab-na-vizita-vuv-Varna-719904
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.