Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ГДБОП разби канал за незаконно превеждане на бежанци
Автор: Екип Varna24.bg 13:26 / 02.05.2017Коментари ()1477
© МВР
Служители на ГДБОП разбиха канал за незаконно превеждане на бежанци. Специализираната полицейска операция е реализирана на 27 април във връзка с образувано досъдебно производство. Участие в нея са служители на сектор "Противодействие на престъпни структури извършващи незаконна дейност по превеждане през граница на хора и по подпомагане на чужденци да пребивават или да преминат в страната" - отдел "Контратероризъм" при ГДБОП, колегите им от Хасково, Кърджали, Силистра, Добрич и служители на ДАНС. 

В хода й е неутрализирана организирана престъпна група, която е извършвала незаконна дейност по превеждане през граница на хора и подпомагане на чужденци да пребивават и да преминат в страната. Задържани са петима участници в престъпната схема, сред които и лидерът - Л.М. /24г./, сирийски гражданин, със статут на бежанец ; А.М./42г./- негов сънародник, със хуманитарен статут, Р.Я. / 45 г./от София - тримата известни на органите на реда. Те са установени на територията на столицата и на община Харманли.

При предприетите претърсвания в автомобилите и ползваните от тях адреси са намерени и иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, преносими компютри, документи за финансови преводи,чужди документи за самоличност и други вещи и предмети, съотносими към документирането на престъпната дейност на престъпната група.

В процеса на работа са установени и задържани и двама мъже от Тутракан - И.Д. /36г./ и М.Д. /26г./, съпричастни към престъпната група. Те са задържани в Русе по друго дело, привлечени са като обвиняеми за незаконен трафик на мигранти, предстои материалите по предишното им дело да бъдат присъединено към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.

С прокурорски постановления мерките за неотклонение на Л.М., А.М. и Р.Я. бяха удължени да 72 часа. На 29 април Специализираният наказателен съд им наложи постоянни мерки за задържане.

Работата по документирането на престъпната дейност продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/GDBOP-razbi-kanal-za-nezakonno-prevezhdane-na-bezhanci-720719
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.