Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици от варненската Първа езикова гимназия ще посетят ЕП
Автор: Екип Varna24.bg 16:24 / 12.05.2017Коментари ()2171
©
Бивши и настоящи ученици от
1 ЕГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Четирима ученици от варненската Първа езикова гимназия ще посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. 

За трета поредна година той осигурява награди за победителите в училищния конкурс за есе. Темата, която вдъхнови учениците тази година, бе: "Ние и Европа" . По същия начин беше озаглавена и изложбата, която Първа езикова гимназия откри в навечерието на 9 май - Деня на Европа.

Днес евродепутатът лично връчи грамоти на авторите на най-добрите есета. Отличени бяха четирима ученици от XI клас - Камен Илиев, Марина Цонева, Константина Георгиева и Фани Рафетова. Със съдействието на Емил Радев победителите в конкурса ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на Европейския парламент.

"Надявам се, че отличените ученици ще представят достойно училището ни в ЕП", заяви директорът на Първа езикова гимназия Веселин Василев.

Церемонията по награждаването се състоя непосредствено преди тържественото изпращане на абитуриентите.
"Особено вълнуващо за мен, като бивш възпитаник на Първа езикова гимназия, e да бъда сред Вас именно на този ден. На зрелостниците пожелавам много успех, а на учителите - да продължават все така всеотдайно да обучават знаещи и можещи млади хора", обърна се към присъстващите Радев.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenici-ot-varnenskata-Purva-ezikova-gimnaziya-shte-posetyat-EP-722799
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.