Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стоки за хиляди левове бяха иззети при спецоперации във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:35 / 15.05.2017Коментари ()3178
© Varna24.bg
На 12 май в търговски обект, намиращ се на ул. «Мусала» в гр. Варна, от служители на отдел «Икономическа полиция» при ОДМВР - Варна, е проведена специализирана полицейска операция за установяване и документиране на престъпления против интелектуалната собственост. 

В хода на операцията са установени различни стоки (дрехи, чанти, куфари и колани) на различни търговски марки без необходимата документация за изрично съгласие от страна на притежателя на съответните марки. Иззетите стоки са на обща стойност около 179 500 лв. Образувано е досъдебно производство срещу съдържателката на търговския обект - С.М. (36 г.) от Плевен, неизвестна на МВР. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура - Варна.

На 11.05. т.г., на територията на Централен кооперативен пазар - Варна, от служители на отдел «Икономическа полиция» при ОДМВР - Варна, е проведена специализирана полицейска операция за установяване и документиране на престъпления против интелектуалната собственост. В хода на операцията са проверени различни търговски обекти, като в три от тях са установени стоки (дрехи, спортни стоки, обувки) на различни търговски марки без необходимата документация за изрично съгласие от страна на притежателя на съответните марки. Иззетите стоки са на обща стойност около 15 000 лв. 

Образувани са досъдебни производства срещу съдържателите на търговските обекти - една жена и двама мъже: А.Ш. (36 г.) от Велинград; В.Р. (37 г.) от Варна и Б.С. (30 г.) също от Варна. Тримата не са известни на органите на реда. За случаите е уведомен прокурор от Районна прокуратура - Варна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Stoki-za-hilyadi-levove-byaha-izzeti-pri-specoperacii-vuv-Varna-723208
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.