Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненски историк търси съдействие от ГЕРБ за уникална изложба
Автор: Екип Varna24.bg 14:40 / 05.06.2017Коментари ()1695
©
Изложба, в която да бъдат експонирани находки от халколита в рамките на българското председателство на Съвета на Европа, има идея да организира в София варненският историк д-р Николай Панайотов. За да я осъществи, той потърси съдействие от народния представител от ГЕРБ-Варна д-р Емилия Милкова по време на приемния й ден.

Предметите са част от лична колекция на историка - ориенталист. Тя е съставена от костни артефакти и е пряко свързана с появата на писането и смятането в човешката история. Сред най-интересните от тях са писци, наричани от изследователите "химикалите на праисторията". Панайотов твърди, че те са били използвани за писане върху гладка и мека плочка. "Датировката на находките е установена по въглероден метод", разказа историкът.

По време на приемния й ден д-р Емилия Милкова бе запозната с още един казус - на човек със 100 % инвалидност. Той коментира, че въпреки неспособността му да упражнява трудова дейност, е получил обяснение от социални институции, според което е необходимо да има 5 г. стаж, за да получи увеличение на отпусканата му пенсия. Народният представител от ПП ГЕРБ-Варна се ангажира да провери дали е необходимо човекът да спази изискуемата процедура, за да получи по-висока сума.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-istorik-tursi-sudeistvie-ot-GERB-za-unikalna-izlozhba-727263
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.