Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Студенти с новаторски визии за изграждането на пешеходен надлез във "Владиславово"
Автор: Екип Varna24.bg 16:28 / 13.06.2017Коментари ()4533
©
Работна среща на студентски екип с кмета на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов се проведе в кая на месец май 2017 г. Срещата е част от работата на Студентската лаборатория "Варна - град за хората". Студентите от специалност "Архитектура" и "Строителство на сгради и съоръжения" представиха визии за пешеходен надлез на бул. "Трети март".

На срещата освен кмета на района присъстваха началникът на отдел "Устройство на територията" - инж. Дора Атанасова, както и представители на преподавателския състав на Архитектурния факултет на ВСУ "Черноризец Храбър" - доц. д-р инж. Милена Кичекова - ръководител на катедра "Строителство на сгради и съоръжения и д-р инж. Николай Кузманов.

В работна атмосфера бяха обсъдени параметрите на бъдещото съоръжение, което има за цел да улесни безопасното преминаване на пешеходци през един от най-оживените булеварди в града - "Трети март".

На място беше направен обстоен оглед от екипа студенти и преподаватели за запознаване с реалните условия.

В района има висока интензивност на движение на пешеходци, не само заради преминаващите линии на градския транспорт, но и поради наличието на училища, детски градини, хипермаркети, заведения за хранене, различни търговски обекти и паркова среда. Ето защо изграждането на подобно съоръжение би била от изключителна полза с оглед безопасността на гражданите и създаването на достъпна градска среда.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Studenti-s-novatorski-vizii-za-izgrazhdaneto-na-peshehoden-nadlez-vuv-Vladislavovo-728956
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.