Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът с отлична оценка за Варна
Автор: Пламена Николова 12:57 / 15.06.2017Коментари ()9233
© Varna24.bg
Президентът Румен Радев даде отлична оценка на Варна при справяне с демографската криза и политиката по отношение образованието и задържането на младите хора тук, предаде репортер на Varna24.bg

"Демографията е основния проблем за страната. Дисбалансите в регионалното развитие, множеството социални проблеми в образование и здравеопазване, в реализацията на младите хора, са проблем на страната.

Варна е добър пример. Тук се полагат огромни усилия. Самия факт, че Варна след трети опит заслужи да бъде наистина Европейска младежка столица, е достатъчно показателен. 

Имах среща с дейците на културата, изкуството и образованието във Варна. Полагат се огромни усилия. Търсят се нови подходи и пътища - социална иновация. Търсят се творчески подходи младите хора не само да се задържат тук, но и да получават адекватно образование, което да бъде признато и извън страната, да могат да търсят работа където и да е в Европа. Разбира се и държавата има да върши много. Самият факт, че днес ще има такъв граждански диалог за проблемите в образованието, младежта, духовното развитие, дава достатъчно основание да се вярва, че самото поставяне на проблемите и търсенето на нови форми за тяхното решаване е гаранция, че България ще върви уверено по пътя на интеграцията със стандартите на ЕС. 

Да правим така, че младите да остават тук, да учат тук и да се реализират тук.", каза президентът. 

Днес в 16.00 часа в Аулата на Икономическия университет президентът Радев ще участва в инициативата на Европейската комисия "Граждански диалог". Там той има възможност да се срещне с европейският комисар по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич. Утре той също ще бъде на посещение във Варна по повод Националната младежка среща "Младежки пространства".


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-s-otlichna-ocenka-za-Varna-729357
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.