Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненски търговци скочиха срещу "Лафка"
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 21.06.2017Коментари ()8128
© Varna24.bg
Общината да прекрати концесионните си договори с веригата "Лафка" заради редица нарушения. За това настоява управител на варненска фирма. В жалба, изпратена до правната комисия, Дияна Иванова обяснява, че от 22 години държи павилион и редовно плаща разрешителното за тази дейност. Заради жалба от концесионерите на "Лафка", които се оплакали, че тя нарушава правата им с дейността си, от общината отказали на Иванова да плати дължимото за юни. Тя твърди, че в подобно положение са и други ползватели на павилиони в града, съобщава Дарик.

След като проучва концесионните договори, тя стига до извода, че предметът им е изцяло променен в нарушение на закона. Освен това веригата погазва редица разпоредби като продава храна и кафе без да има течаща вода, в някои от павилионите се предлагат цигари без да се спазва изискването за отстояние от училища и др, обосновава се варненката.

По нейни думи в обектите на "Лафка" се извършва дейност, която не е предмет на договорите като хазарт, предоставяне на бързи кредити и отдаване на част от павилионите на франчайз на трети лица. Всички тези нарушения са достатъчно основание за едностранно прекратяване на концесионните договори от страна на общината, смята Иванова.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-turgovci-skochiha-sreshtu-Lafka-730430
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.