Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изграждат нови улици с тротоари около Телевизионната кула във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:40 / 11.07.2017Коментари ()2245
© Черно море
План за улична регулация на селищно образувание "Телевизионна кула" одобри на днешното си заседание Постоянната комисия по архитектура към Общински съвет - Варна. Той предвижда изграждане на улици и тротоари, както и на две автобусни спирки и обръщач за градския транспорт. Това каза гл. архитект на Варна арх. Виктор Бузев като уточни, че след направения обход и анализ, в района е останал само един общински имот, който ще се използва за изграждане на техническа инфраструктура. И докато електроснабдяване има, проблемът водоподаването остава. 

Повечето хора там са със собствени водоизточници - кладенци. Новият план, който трябва да бъде гласуван на следващото заседание на Общински съвет, предвижда изграждането на пътна връзка между района на телевизионната кула и село Каменар. Но това ще стане в по-далечното бъдеще, допълни Бузев.

Съветниците одобриха нов ПУП - ПРЗ за промишлена зона на ул. "Девня", която е част от плана за развитие на Варна. Гласувано и придвижено за разглеждане от сесия на местния парламент е и решение за изграждане на мобилна мрежа на един от операторите в с. Звездица.


Източник: Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izgrazhdat-novi-ulici-s-trotoari-okolo-Televizionnata-kula-vuv-Varna-734460
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.