Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Браво! Инициатива подпомогна детското отделение в УМБАЛ "Св. Марина“
Автор: Екип Varna24.bg 14:49 / 14.07.2017Коментари ()3787
©
Организаторите на благотворителните бягания от инициативата "Дари времето си на 5kmrun" връчиха символичен чек на лекарите от Първа детска клиника в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Със събраните средства от кампанията ще бъде закупена система за продължителна инсулинова терапия за критични състояния с нарушение на кръвната глюкоза за варненската университетската болница "Св. Марина".

С уникалната медицинска апаратура ще се даде възможност за лечение на децата в тежко състояние на хиперинсулинизъм, на децата с новоткрит диабет и тежка кетоацидоза, на оперирани, травмирани, дълго обдишвани деца, както и при продължително парентерално хранене.

В благородната инициатива се включиха стотици хора в градовете София, Варна, Пловдив и Бургас, които събраха общо необходимата сума от 14 400лв. От името на целият екип на Университетската болница "Света Марина", и на ръководителя на Първа детска клиника проф. д-р Виолета Йотова дарението получи проф. д-р Димитричка Близнакова и благодари на участниците и организаторите.

5kmrun е национална организация, която има за цел да обединява хората на национално ниво, за да финансират заедно по-мащабни и значими каузи.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Bravo-Iniciativa-podpomogna-detskoto-otdelenie-v-UMBAL-Sv-Marina-735123
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.