Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Спасители извадиха от морето двама удавници край "Слънчев ден"
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 19.07.2017Коментари ()2697
©
Демонстрация по водно спасяване пред хотел "Палас" в комплекса "Слънчев ден" приключи неочаквано с реален тест за уменията на участниците. Малко след финала на зрелищната операция, която прикова погледа на плажуващите, водните гардове Румен Йорданов и Владимир Панев извадиха от морето двама давещи се. Единият летовник страдал от Паркинсон и нагълтал вода, след като паднал на плиткото, а другият попаднал в дънна яма. Благодарение на бързата намеса на колегите животът им бе спасен, коментираха участници в демонстрацията. 

Тя е част от Седмицата на водното спасяване, организирана от Областния съвет на БЧК-Варна, дружеството на специалистите по водно спасяване и общината. В акцията се включи и спасителят шампион Михаил Костадинов. 64-годишният доайен предаде ценен опит и практически съвети на колегите си. Костадинов е един от известните треньори по плуване у нас. 

Носител е на световна шампионска титла от 1972 г. във Вител, Франция, 5 пъти е ставал републикански шампион по водно спасяване, майстор на спорта е по водна топка и има зад гърба си дълъг стаж по вишките с актив от множество спасени от мъртвата хватка на морето летовници. 

Следващата демонстрация е в четвъртък от 10 ч. на плажа пред ресторант "Кристал" в СОК "Камчия", а от 18 ч. пред хотел "Марина" на "Слънчев ден" ще се проведе Десетия турнир по водно спасяване на море за действащи спасители. 

Атрактивната надпревара в 3 дисциплини ще покаже нивото на подготовка на работещите по цялото крайбрежие водни гардове, тъй като участниците са не само от Северното Черноморие, а и от Слънчев бряг и Приморско.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Spasiteli-izvadiha-ot-moreto-dvama-udavnici-krai-Slunchev-den-736016
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.