Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Одобриха искането за милиони от Европейската банка за мащабните проекти на Варна
Автор: Пламена Николова 12:54 / 26.07.2017Коментари ()1802
©
Членовете на местния парламент одобриха и предварителното споразумение за получаване на финансов ресурс от Европейската банка за възстановяване и развитие, с който да бъдат довършени мащабни проекти. Документът ще бъде подложен на публично обсъждане, след което отново ще бъде внесен за разглеждане от Общинския съвет. Едва тогава може да се пристъпи към сключване на договор за отпускане на средствата, бе уточнено на заседанието.

Предвижда се част от парите да бъдат инвестирани в изграждане на подземната ВиК инфраструктура по булевардите, които ще се ремонтират по проекта за интегриран градски транспорт. Друга част ще бъдат вложени в Синята зона - за изготвяне на технически проекти, за покупка на електрически и хибридни автомобили за контрол на паркирането, както и за поставяне на зарядни станции за тях.

Общинските съветници съгласуваха и окончателния проект за Подробен устройствен план на "Св. Св. Константин и Елена", който предначертава насоките за развитие на курортния комплекс. Одобриха също ПУП-ПУР на селищно образувание "Телевизионна кула".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Odobriha-iskaneto-za-milioni-ot-Evropeiskata-banka-za-mashtabnite-proekti-na-Varna-737319
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.