Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 700 варненци подали заявление в Бюрото по труда за обучение по проекта "Ваучери за заети лица"
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 04.08.2017Коментари ()1768
©
Над 700 души са подали заявление в бюрото по труда във Варна за включване в обучение по проекта "Ваучери за заети лица" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020. Това каза в интервю за Радио "Фокус" - Варна Божидар Михайлов, директор на Дирекция "Бюро по труда" - Варна.

Той допълни, че приемът на заявления за обучения на заети лица продължава. Заетите лица, желаещи да разширят знанията и уменията си чрез включване в курсове за професионална квалификация, обучение по чужди езици или дигитална компетентност, могат да подадат заявление за получаване на ваучер както на място, така и по електронен път чрез сайта на Агенцията по заетостта.

"И двата варианта са достъпни. Няма бавене, няма опашки, хората се обслужват много бързо. На този етап програмата е ориентирана към хора със средно и по-ниско образование, заети в реалния сектор, без заети в държавната администрация. Интересът е сериозен", каза още Божидар Михайлов.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-700-varnenci-podali-zayavlenie-v-Byuroto-po-truda-za-obuchenie-po-proekta-Vaucheri-za-zaeti-lica-738953
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.