Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
До няколко години Варна с нов воден цикъл на стойност 120 млн.лв.
Автор: Пламена Николова 16:48 / 14.08.2017Коментари ()2420
© Varna24.bg
До няколко години във Варна предстои да бъде реализиран един от най-мащабните проекти в града за подновяване на водния цикъл, чрез рехабилитация на съществуващата система. Това заяви днес във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде репортер на Varna24.bg

"Големият воден проект надгражда всички проекти, които Община Варна е направила в последните 7 години с европейско финансиране във ВиК сектора. На база на изготвените в момента прединвестиционни проучвания и съответно изчисленията, които ще бъдат направени, Варна ще бъде една от първите области, в които ще се реализират тези проекти. 

През 2018 г. трябва да стартира възлагането на обществената поръчка. В края на септември тази година ще предадем доклад, в който са описани стойността на инвестициите. За Варна те са над 120 млн.лв. 

До края на ноември ще са готови прединвестиционните проучвания за съоръженията и инфраструктурата. Така в близко бъдеще ВиК Варна ще може да възложи поръчката за избор на изпълнител.", каза министър Нанков.  


https://www.varna24.bg/novini/varna/Do-nyakolko-godini-Varna-s-nov-voden-cikul-na-stoinost-120-mlnlv-740928
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.