Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
26 сигнали за насилие над деца във Варна подадени за 6 месеца
Автор: Екип Varna24.bg 10:55 / 30.08.2017Коментари ()1243
©
576 сигнала за деца в риск са постъпили в Дирекция "Социално подпомагане" във Варна за първото шестмесечие на 2017 година. Това каза за "Фокус" - Варна Адриана Григорова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Варна.

Тя допълни, че 26 от получените сигнали са свързани с насилие над дете. Адриана Григорова подчерта, че по отношение на всички сигнали е направена оценка на риска за децата и при необходимост са предприети мерки за закрила. 

"Невинаги предприемаме мерки за закрила, особено в случаите, в които сигналите се отнасят за жалби на родители в процес на развод, притеснени относно грижите за децата, както и обстоятелството, че нямат регулярен режим на личен контакт с детето", обясни Адриана Григорова. 

За отчетния период сред направена оценка на риска са издадени 163 индивидуални административни акта или заповеди, с които са предприети различни мерки да закрила - настаняване при семейство на роднини и близки, настаняване в приемни семейства, предоставяне на социални услуги от резидентен тип.

 "Част от тези заповеди са свързани също и с промяна на предприета мярка, за продължаването й при необходимост или за прекратяване на предприета мярка", допълни Адриана Григорова.



https://www.varna24.bg/novini/varna/26-signali-za-nasilie-nad-deca-vuv-Varna-podadeni-za-6-meseca-743922
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.