Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нова медицинска апаратура получи Първа клиника на УМБАЛ "Св. Марина“
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 05.09.2017Коментари ()1494
©
Модул за продължителна инсулинова терапия на деца вече е на разположение на специалистите от Първа клиника на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна. Средствата за закупуването му бяха предоставени от инициаторите на благотворителната инициатива "Дари времето си на 5 km run". Тя протече в началото на месец юни, когато доброволци от София, Варна, Пловдив и Бургас бягаха благотворително, обединени от каузата да помогнат.

Новата медицинска апаратура ще помага в лечението на децата в интензивно отделение, като ще осигури прецизно дозиране на инсулина при различни състояния на пациентите, с по-малко участие във всеки един момент от лекарите. Тя позволява следене на кръвни показатели, кр
©
ъвна глюкоза, възможност за комуникация между отделните части на системата. Само част от апаратурата струва повече от 14 000 лв.

Началникът на Първа детска клиника с ДОИЛНН проф. д-р Виолета Йотова и екипът на болницата изразиха своята благодарност към всички хора, които отделиха от времето си и се включиха в благородната инициатива.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nova-medicinska-aparatura-poluchi-Purva-klinika-na-UMBAL-Sv-Marina-745068
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.