Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Управител на фирма спести хиляди от данъци, но го спипаха
Автор: Екип Varna24.bg 11:59 / 19.09.2017Коментари ()2079
© Varna24.bg
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден управителят и съдружник в дружество с ограничена отговорност "Чернев клима" /сега "Нико клима" ЕООД/ Георги Ч. Той избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 187 142 лева.

Престъплението по член 255, ал. 3, във връзка с ал. 1, т. 2 и 7 от Наказателния кодекс е извършено от подсъдимия като продължавано деяние чрез потвърждаване на неистина в подадени данъчни декларации за 13 отчетни периода. Така управителят на дружеството успял да приспадне неследващ се данъчен кредит.

41-годишният подсъдим декларирал доставки, каквито не били извършвани в дружеството. Престъпната схема с цел приспадане на неследващото се ДДС започнала през май 2009 год. и продължила да се прилага в дружеството до 2011 год. с фиктивни доставки от различни фирми. 

Ако бъде признат за виновен, Георги Ч. може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния. 

Предстои делото срещу 41-годишния управител и съдружник в "Чернев клима" ООД да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Upravitel-na-firma-spesti-hilyadi-ot-danuci-no-go-spipaha-747667
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.