Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 70 жени участваха във форум на ЖГЕРБ във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 11.10.2017Коментари ()2506
©
Повече от 70 жени се включиха в организирания от ЖГЕРБ - Варна форум на тема: "Умереността като принцип за постигане на по-добри резултати". Специално за събитието във Варна пристигна и Ирена Соколова - председател на Жени ГЕРБ.

Събитието се проведе по инициатива на Даниела Димова - представител на Варна в НИС на ЖГЕРБ, както и на Йорданка Проданова - областен координатор на ЖГЕРБ.

Лектори бяха педагогът Жечка Георгиева,която е и директор на Варненската търговска гимназия "Г. С. Раковски", актьорът Свилен Стоянов и доц. д-р Марияна Христова - специалист по ендокринология и вътрешни болести.

Всеки от тримата коментира различни аспекти на умереността. Жечка Георгиева я обвърза с усещането за удовлетвореност и вътрешна хармония, а Свилен Стоянов пречупи темата през призмата на съвместната си работа с театралната формация "Феникс", в която участват младежи с увреждания.

"Умереност, баланс, мъдрост и хармония - това е четирилистната детелина на нашето живеене", обобщи Свилен Стоянов, споделяйки от личен опит за труднопостижимия баланс между разума и емоциите в актьорската професия.

Ендокринологът д-р Марияна Христова анализира умереността от гледна точка на медицината, като акцентира върху ролята на стреса и начините да се справим с него във всекидневието. Тя направи диференциация между стреса, който е полезен за човек, и стреса, водещ до патологии, като отправи към дамите и своите препоръки за здравословно хранене и физическа активност. Д-р Христова посъветва участниците във форума да не пренебрегват профилактичните прегледи, защото те са ключов фактор за ранната диагностика и лечение.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-70-zheni-uchastvaha-vuv-forum-na-ZhGERB-vuv-Varna-752010
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.