Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Канадски заложник на талибаните: Те убиха бебето ми, изнасилиха жена ми
Автор: Екип Varna24.bg 11:29 / 15.10.2017Коментари ()1608
©
"Глупавите и зли" талибани в Афганистан са способни да убият невръстната ти дъщеря и да изнасилят жена ти. Това изживява канадецът Джошуа Бойл, който от 2012 насам е заложник, заедно със семейството си, на джихадистката групировка в близкоизточната страна.

Бойл и жена му Кейтлан Коулман попадат в плен, след като решават да посетят труднодостъпен район на размирната страна, контролиран от ислямистите. По това време Коулман е бременна в осмия месец.

"Да заведеш бременната си жена на много опасно място за мен е безотговорно", заяви бащата на Коулман. Двойката и децата им бяха освободени след операция на пакистанската армия, задействана от сигнал на САЩ.

Бойл разкри, че той и съпругата му са се опитвали да достигнат села в Афганистан, в които "никое НПО, никой доброволец и никое правителство" не са успели да стигнат, пише Вести бг. По това време Коулман е бременна с първото им дете. Двамата се завърнаха в Канада с общо три. Всичките им деца са заченати и родени в плен, като най-малкото има здравословни проблеми.

Бойл и жена му са имали и четвърто дете, дъщеря, която е била убита от похитителите им - терористичната мрежа "Хакани", част от талибанското движение. Освен това джихадистите изнасилват Кейтлан Коулман.

Според съпруга й всичко това е било отмъщение към него заради "повторен отказ" да приеме предложение на терористите. "Глупостта и злото на мрежата "Хакани" да отвлекат пътници бяха засечени само от глупостта и злото да убият малката ми дъщеря и последвалото изнасилване на жена ми", заяви Бойл.

Канадецът някога е бил женен за радикална ислямистка, която е сестра на известния терорист Омар Кадр.

Коментатори в социалните мержи свързват този факт, с това, че Бойл изобщо е решил да заведе бременната си жена в Афганистан, както и че в плен са могли да създадат 3 деца. Намеците са, че самият той има джихадистки разбирания. До момента обаче подобни предположения не се потвърждават от налични факти.

Новото му семейство и той сега ще се опитат да загърбят ужаса на преживяното. Бойл се надява да изгради "сигурно убежище", което неговите оцелели три деца да могат да нарекат дом.

 



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Kanadski-zalozhnik-na-talibanite-Te-ubiha-bebeto-mi-iznasiliha-zhena-mi-752786
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.