Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Осветление 2017" ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:47 / 17.10.2017Коментари ()1803
©
От 19 октомври до 21 октомври 2017 г. във Варна ще се проведе Национална младежка конференция с международно участие "Осветление 2017". Домакин на събитието ще е МДУ "Фредерик Жолио - Кюри" в К.К. "Св. Св. Константин и Елена". Откриването на форума ще бъде в 13:00 часа.

Почти пет десетилетия конференцията по осветление е висш форум на светлотехниката, организиран от Националния комитет по осветление (НКО) в България.
Тази година тя се провежда под егидата на "Варна - Европейска младежка столица 2017" по проект финансиран от програмата й по Ключово направление Inno Center.

Националната младежка конференция с международно участие "Осветление 2017" дава възможност за среща и обмен на опит между млади специалисти по осветителна техника - студенти, докторанти и такива, вече започнали да работят във фирми и организации, практикуващи тази дейност.

На настоящата конференция ще бъдат представени нови технически и технологични решения - светлодиоди, системи за контрол и управление на осветлението, захранване на осветителни уредби от възобновяеми енергийни източници, "Насочено към човека осветление" в "Интелигентни градове".

По пътя към '"Интелигентния град - Smart City" вече е направена първата крачка с проекта "Интелигентно улично осветление на град Варна 2015", реализиран в края на 2016 г., след 10-годишна изследователска и проектантска дейност от екип варненски учени, с участието на студенти и дипломанти, ръководен от доц. д-р инж. Д. Матев. Проект, който за сега е единствен в страната и от малкото в световен мащаб.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Osvetlenie-2017-shte-se-provede-vuv-Varna-753213
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.