Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненски деца изживяха незабравими мигове в природен резерват
Автор: Екип Varna24.bg 16:00 / 23.10.2017Коментари ()2041
©
На 21.10.2017 г. 70 ученици от школи "Православни християнски ценности и традиции", ГО-Детски и младежки парламент, ЛК "Касталия" и школа по конструиране "Сръчни ръце" при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна се докоснаха до древното ни минало във Велики Преслав и изживяха незабравими мигове в манастира "Св. Пантелеймон", в природния резерват "Патлейна".

Пътуването се осъществи с финансовата подкрепа на община Варна и е част от събитията включени в споразумението между община Варна и Варненска и Великопреславска митрополия за съвместни инициативи.

В манастирската обител, децата бяха посрещнати от игумена, който благослови всяко едно от тях и го миропомаза за здраве и благоденствие, и после ги почерпи с билков чай и манастирски мед.

Децата имаха възможност да посетят Кръглата златна църква, един от архитектурните шедьоври на Първата българска държава и сред най-красивите постройки не само в България, но и в Европа през Ранното средновековие.

Посещението в археологическия музей във Велики Преслав, даде възможност на учениците не само да се запознаят с историческите факти, но и да почувстват атмосферата на старата ни българска столица. Филмът, който представят в музея е възстановка на царския дворец и на Кръглата златна църква и кара зрителите да усетят силата и величието на Първото българско царство. Такива пътувания са изключително ценни, защото учебниците не могат да заменят прякото докосване до историята ни и се запечатват в съзнанието на децата за цял живот.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-deca-izzhivyaha-nezabravimi-migove-v-priroden-rezervat-754353
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.