Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Млади варненски балетисти се завърнаха от Италия с престижни награди
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 25.10.2017Коментари ()3394
©
Млади балетисти от Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна се завърнаха от Италия с престижни награди от международния финал на VІІ Световен танцов шампионат 2017, на Световната балетна асоциация, провел се от 20 до 22 октомври в град Рим. 

В съревнование с млади танцьори от 60 балетни училища от други държави, 12 възпитаници на балетния педагог Десислава Стойнешка, спечелиха пет първи и една втора награди в категории класически танц и дует, както и 4 специални награди - за най-добър детски дует и млад талант. Ясмина Арсова от ІV клас е отличена с три първи награди за солово изпълнение в категории класически танц, характерни танци и модерен танц. 

Първа награда в категория съвременни танцови техники спечели Мая Сичанова от ІV клас. Дария Петкова и Стефани Николова от ІІ клас взеха първа награда в категория класически танц - дует. Втора награда в категория класически танц е присъдена на Диана Момчева от V клас. София Ганева от VІ клас, с балетен педагог Нина Иванова, взе първа награда в категория класически танц. За професионализма на младите балетисти и впечатляващото им представяне, Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна е удостоено с най-голямата награда на шампионата - Гран При.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladi-varnenski-baletisti-se-zavurnaha-ot-Italiya-s-prestizhni-nagradi-754796
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.