Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Черния Роди се споразумя с прокуратурата за 1 година затвор
Автор: Пламена Николова 15:39 / 25.10.2017Коментари ()6580
©
Варненският бос на престъпна група, Радослав Калчев-Черния Роди, е сключил споразумение със специализираната прокуратура, което е одобрено от специализирания наказателен съд, да търпи наказание от 1 година лишаване от свобода като ръководител на групата. Това съобщиха за Varna24.bg от специализираната прокуратура в столицата.  

Друг участник от групата, Николай Тошев-Чирпанския, също е постигнал споразумение със специализираната прокуратура да търпи 1 година лишаване от свобода като член на организираната престъпна група. 

Черния Роди се изправи пред магистратите две години след като бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Бандитът духна зад граница дни преди антимафиоти от Варна да разбият зловещата му банда за побои, наркотици, палежи, убийства и др. Радослав Калчев бе търсен под дърво и камък, но изненадващо сам излезе на светло и се предаде на властите в Доминиканската република. 

Докато той се покриваше в чужбина, бандата му от девет главорези бе изправена пред съда. Освен боса Калчев в групата влизат още Николай Тошев по прякор Чирпанския, Галин Мирчев-Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков-Чобака, Петър Благоев-Петрето, Христо Георгиев-Тополския и Николай Илиев-Мазния.

Според магистратите от изключителната жестокост и професионализъм на групата на Роди треперели всички, не само в Североизточна България, но и цялата страна.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Cherniya-Rodi-se-sporazumya-s-prokuraturata-za-1-godina-zatvor-754831
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.