Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изхвърлят 10 000 кубика боклук от дерето в "Максуда", ще озеленяват ската
Автор: Пламена Николова 15:12 / 26.10.2017Коментари ()7477
10 000 кубика боклук ще бъдат разчистени от дерето в "Максуда" при стартиралата мащабна акция. След това ската ще бъде естетизиран и озеленен. Това заяви днес зам.-кмета на Варна Христо Иванов, предаде репортер на Varna24.bg.

С акцията се похвали кметът на Варна Иван Портних. До момента не е ясно колко ще струва на данъкоплатците удоволствието за ромите да изсипват тонове отпадъци в дерето. 

"Започна мащабно почистване на сметищата, формирани по скатовете на дерето. Това е по трасето на бул. "Левски" и общината е направила необходимата организация за разчистването на тези боклуци. Предстои естетизация на скатовете с геомрежа и озеленяване. Трябва да бъдат направени съответни ограждения, за да престане изхвърлянето на боклуци там.

Това е лицето на града, особено, когато се изгради новия булевард. За момента обезпечаването на финансови средства е за изхвърлянето на 10 000 кубични метра. След като приключи тяхната реализация ще бъде направена подробна калкулация за нужните пари до края на годината. Ще се предвидят и средства за следващата година.", каза Христо Иванов.

Отпадъците ще отидат на регионалното депо в Аксаково.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izhvurlyat-10-000-kubika-bokluk-ot-dereto-v-Maksuda-shte-ozelenyavat-skata-755036
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.