Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Млада българска студентка загина при зверска катастрофа в САЩ
Автор: Екип Varna24.bg 15:38 / 29.10.2017Коментари ()1922
©
При катастрофа край път I-75 в петък вечерта е било убито 23-годишно момиче от България, което учело в Berea College, пише kentucky.com, издание от едноименния щат.

Йоана Иванова е загинала в близост до изход от магистралата номер 77. Според местните издания катастрофата е станала между лека кола - седан и камион. Според полицията в окръг Мадисън ударът е бил толкова тежък, че седанът е бил буквално срязан наполовина, а задната седалка е хвърлена на 100 ярда от мястото на аварията.

Йоана е седяла на задната седалка на колата и е единствената загинала в тежкия инцидент. Ранени са тримата, пътували в колата, както и шофьорът на камиона. Всички били веднага откарани в болницата.

Според предварителните коментари от полицията, един от факторите за случилото се е "многото алкохол", погълнат от шофьора на леката кола.

Berea College е сред най-престижните учебни заведения в САЩ и света, а българката Йоана Иванова - сред надарените студенти. Младото момиче е сочено от състудентите си като една от надеждите на университета.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Mlada-bulgarska-studentka-zagina-pri-zverska-katastrofa-v-SASht-755480
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.