Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Майката на починало бебе потрошила детското отделение в Асеновград
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 03.11.2017Коментари ()1802
©
Майката на 4-месечно бебе, което издъхна в болницата в Асеновград, е потрошила прозореца на детското отделение. Нейни роднини от ромската махала "Лозница" пък окупираха здравното заведение и само навременната намеса на охраната предотврати по-сериозен инцидент. Момченцето е починало на 1 ноември в 10,12 часа от остра двустранна бронхопневмония въпреки усилията на лекарите да бъде спасено. 

То е четвъртото дете на младата циганка. "Лежало е общо 3 пъти в болницата. При първата хоспитализация е било с бронхопневмония, а вторият му престой е заради ларинготрахеит", обясниха педиатрите от отделението. По думите им пеленачето е било недохранено, а майката не е полагала грижи за него. Оставяла бебето в отделението и бягала. "Това е един от редките случаи на детска смъртност при бронхопневмония в последните години. В конкретния случай бяха опитани всички реанимационни действия, но за съжаление не дадоха резултат. 

Детето почина от дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност", обясни шефът на болницата д-р Иван Червенков за "24 часа". След като педиатрите констатирали смъртта на момченцето, се обадили на майката, а тя пък повикала близките си от "Лозница". Медиците са преживели ужас след окупацията на циганите и яростната реакция на майката. По случая е назначена вътрешна проверка, информирана е и Районната здравна инспекция.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Maikata-na-pochinalo-bebe-potroshila-detskoto-otdelenie-v-Asenovgrad-756359
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.