Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненски ученици с награди от театрален фестивал в Дъблин
Автор: Екип Varna24.bg 14:46 / 08.11.2017Коментари ()1986
©
Трето място и Диплом за "Най-добър актьорски състав" спечели театралната студия на руски език "Синяя птица" при СУ "Гео Милев"- Варна в град Дъблин - Ирландия. Талантливите актьори участваха в конкурсната програма на III- я Международен детски театрален фестивал на руски език "Дружная планета - 2017". Те представиха спектакъла "Праздник непослушания" по мотиви на произведения на Сергей Михалков. Актьорите - ученици от 3 до 12 клас се завърнаха с купа и сертификати за участие в престижното състезание за ученици, които изучават руски език като чужд.

Във фестивала взеха участие повече от 200 деца от Ирландия, България, Германия и Великобритания. Театралните групи бяха оценявани от професионално жури от Москва и Лондон.

На церемонията по тържественото закриване директорът на Средно училище "Гео Милев" - Албена Павлова връчи на организаторите на фестивала отличителния знак "Варна - Европейска младежка столица 2017". Той бе даден за принос в развитието на детското и юношеското творчество на руски език от името на кмета на град Варна Иван Портних.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-uchenici-s-nagradi-ot-teatralen-festival-v-Dublin-757403
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.