Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Скоро ще се возим с един билет в два автобуса във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:05 / 23.11.2017Коментари ()10722
Новата автоматизирана билетна система в градския транспорт на Варна беше пусната пилотно днес по линия №10 от общинската транспортна схема. 

Линията обслужва трасето от жп гарата до спирка "Хаджи Димитър" - в близост до Първа езикова гимназия. Пътниците могат да си закупуват стандартен хартиен билет или предплатена карта с електронни билети от машини, монтирани на спирките по линия 10, или в самия автобус. Цената на билетите остава 1 лв., автоматите връщат и ресто. 

Хартиеният билет или картата с електронни билети се валидира в специално валидиращо устройство вътре в автобуса. Осигурени са екипи, които помагат на пътниците. Те носят специални баджове и обясняват как става закупуването на билети или карти и валидирането им в автобусите. Картите за пътуване, издадени от "Градски транспорт" ЕАД, остават валидни.

Системата е част от проекта "Интегриран градски транспорт". Тя бе демонстрирана днес от ръководителят на проекта Биляна Якова и Христо Петев - представител но изпълнителя, ДЗЗД "Обединение модерен транспорт". 

Поетапно предстои да бъдат включени и останалите линии, които обслужват града, след приемане на нова транспортна схема и нова тарифна схема, билетите ще могат да се ползват за интервал от време, а пътниците да се прикачват на втори автобус, обясни Биляна Якова. 

Тя представи пред медиите и контролния център за управление на масовия градски транспорт по компонент 4 на проекта, в който са свързани автоматизираната билетна система, системата за информация на пътниците в реално време и системата за даване на предимство на превозните средства. В него се дава и информация за регистрирани закъснения на автобусите от градския транспорт, води статистика за експлоатацията, изчислява времето за пристигане на спирките и пренася данните до съответните терминали.




Още по темата: общо новини по темата: 520
22.04.2024 »
18.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
04.04.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Skoro-shte-se-vozim-s-edin-bilet-v-dva-avtobusa-vuv-Varna-760201
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.