Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
15 кучета са спасени от ужаса в Малка Чайка
Автор: Пламена Николова 10:25 / 27.11.2017Коментари ()9309
15 кучета от кошмарният развъдник в местност Малка Чайка край Варна са спасени и настанени в приюта на Фондации "Лъки Хънт", сподели за Varna24.bg  директорът на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна д-р Златина Димова.

Тя разказа, че при тях е получен сигнал и на 24 ноември, заедно със служители на полицията са посетили мястото, където при крайно нехуманни условия са отглеждани животните. 

Първоначално на мястото, което приличало на изоставен разграден двор до Института по аеро-и хидродинамика, се е появил един от собствениците, а след това и останалите двама. 

Те са се държали грубо. Полицията е снела данните им и тепърва ще се изискат всички паспорти на животните, за да се установи дали именно тези хора са виновни за несретната им съдба. Към момента на проверката само три от 15-те животни са имали чипове. 

Всички бедстващи животни са отдевени от природозащитниците в приюта за да бъдат ваксинирани, обезпаразитени и обгрижени подобаващо. 

Ето акво споделят на страницата си от Фондации "Лъки Хънт":

"Дого Аржентинотата вече са в безопасност и под постоянен надзор на ветеринаря ни д-р Михайлова - те са много слаби и уплашени, но ще се подобрят бързо - ще им дадем много храна и любов и скоро ще поканим доброволци, за да им помогнете да се социализират."

При акцията за изземване на кучетата, отглеждани при ужасни условия, е видно,че са държани гладни и със стари незараснали рани. 

Мизерията не може да се опише с думи. Кучетата бяха потънали в кал и нямаха храна и вода. Автомобил представлява "медицински кабинет", в който се провеждат всякакви манипулации. По свидетелски данни труповете на кучетата са изхвърляни в съседния двор . По думите на "собствениците", които до последно се опитваха да попречат на нашия екип да изземе животинките, всички кучета са били с чипове, но след проверка се установи, че само 3 от тях са чипирани. Благодарение на съвместните действия на ОДБХ, полицията ,Фондации "Лъки Хънт" и Анимал Хоуп Варна, акцията беше успешно проведена.", споделят още природозащитниците. 




Още по темата: общо новини по темата: 16
11.04.2018 »
09.02.2018 »
08.02.2018 »
05.01.2018 »
30.11.2017 »
27.11.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/15-kucheta-sa-spaseni-ot-uzhasa-v-Malka-Chaika-760779
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.