Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха 28-годишна джебчийка за кражба от бижутерия във варненски мол
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 27.11.2017Коментари ()1709
©
28-годишната С. В. беше призната за виновна, че на 20 септември тази година, от магазин за бижута в "Гранд Мол-Варна" отнела 2 чифта обици, колие и гривна. Деянието е осъществено на оживено търговско място, като подсъдимата се възползвала от моментната ангажираност на продавач-консултанта с друг клиент. 

28-годишната жена имитирала щателно разглеждане на бижутата, като ги вземала в ръце, премахвала идентификационните им етикети, след което ги връщала по местата им, а накитите скривала под дрехите си. Действията на подсъдимата в магазина били забелязани от полицейски служители, които я разпознали като лице от криминалния контингент и наблюдавали внимателно случващото се. След напускането на търговския обект те я последвали и спрели за проверка, като в ботите, в блузата и под яката на дрехата й били намерени отнетите бижута. Случаят е немаловажен.

28-годишната С. В. е осъждана за извършени при продължавано престъпление кражби от други търговски обекти, като с влязла в сила присъда и е било наложено условно наказание, с 3-годишен изпитателен срок. За конкретната джебчийска кражба Районен съд - Варна й наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, което да търпи при първоначален общ режим в затвор. Съдът приведе в изпълнение и наказанието, определено с предходната й присъда.

Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Osudiha-28-godishna-dzhebchiika-za-krazhba-ot-bizhuteriya-vuv-varnenski-mol-760920
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.