Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Зам.-министър: Варна винаги е бил сред водещите икономически центрове на България
Автор: Пламена Николова 14:32 / 07.12.2017Коментари ()1809
© Varna24.bg
Варна е сред областите с най-висока икономическа активност на населението. Това заяви днес след срещата си с представители на бизнеса в морския град зам.-министъра на икономиката Александър Манолев, предаде репортер на Varna24.bg.

"Варна винаги е бил сред водещите икономически центрове на България. Брутният вътрешен продукт в областта е по-висок от средния за страната - 12 517 лв. на човек.

Брутните заплати надхвърлят 10 000 лв. годишно, което нарежда региона на пето място.

Висшистите в областта са 30%. Варна е един от основните туристически центрове на България, което също се отразява на регионалната икономика. Или ако трябва да обобщя, Варна е сред областите с най-висока икономическа активност на населението. 

Безработицата е чувствително ниска, под средната за страната.

Инвестициите във Варна са на сравнително високо ниво, инфраструктурата е добре развита или с други думи Варна има всички предпоставки да се развива като една от най-предпочитаните инвестиционни дестинации в България", каза зам.-министър Манолев. 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zam-ministur-Varna-vinagi-e-bil-sred-vodeshtite-ikonomicheski-centrove-na-Bulgariya-762758
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.