Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Морска гара Варна ще бъде реконструирана
Автор: Екип Varna24.bg 08:59 / 14.12.2017Коментари ()2035
© Varna24.bg
20 милиона лева ще инвестира догодина Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" в портовете Бургас и Варна и пристанищата по река Дунав. Това каза във Варна генералният директор на Държавното предприятие Ангел Забуртов.
Той присъства на 70-годишнината от създаването на Бреговата радиостанция.

Средствата, предвидени за инвестиции в пристанищата, ще бъдат използвани за ремонт на вълноломи, настилки на терминали, удълбочаване на водни участъци и подходни канали.

Ангел Забуртов, генерален директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" коментира: "Бюджетът е около 20 милиона, които инвестираме в морски пристанища, разпределени в Бургас и Варна, така и по речни пристанища Русе, Лом, Видин, съответно пропорционално разпределени като инвестиции."

През 2017 година е отчетен рекорден товарооборот. През речните и морските пристанища са обработени около 30 милиона тона товари.

"Това, което обикновено сравняваме, са контейнерите. Пак, ако ги сравняваме с Констанца българските пристанища правят някъде малко повече от 200 хиляди теута, което е единица за измерване на контейнери. Костанца прави около 600 хиляди. Да кажем три пъти повече. На фона на четири пъти по-голяма икономика, нещата са съпоставими.", допълни Забуртов. 

Той каза още, че Морска гара - Варна ще бъде реконструирана. Предстои обявяването на обществена поръчка за ремонт на вълнолома. Необходими са 8 милиона лева за укрепване, подмяна на тетраподите и насипване на камъни.

Източник: БНТ



https://www.varna24.bg/novini/varna/Morska-gara-Varna-shte-bude-rekonstruirana-763935
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.