Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Словакът запалил апартамента и ателието на тъща си заради раздялата с дъщеря й
Автор: Пламена Николова 13:07 / 20.12.2017Коментари ()1527
©
Уважено е искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" на обвиняемия за два умишлени палежа гражданин на Словакия Иван Х.Срещу 46-годишния словак е образувано досъдебно производство за престъпление по член 330, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние.

На 16 декември 2017 г., събота, около 16 часа бил подпален апартамент в кв. "Запад" в град Търговище. Огънят унищожил имущество на 63-годишната собственичка, която била тъща на словака. Около 18 часа пламнало и шивашкото ателие на жената.

Извършителят Иван Х. бил установен след проведените незабавни оперативно-издирвателни действия и задържан първоначално за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура в Търговище след привличането му като обвиняем. Причина за извършените от него деяния е раздялата му с дъщерята на пострадалата, която Иван Х. смятал за виновник за влошените отношения с жена си.

Определението на Търговищкия районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Slovakut-zapalil-apartamenta-i-atelieto-na-tushta-si-zaradi-razdyalata-s-dushterya-i-765045
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.