Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Местният парламент заседава за последно тази година
Автор: Екип Varna24.bg 09:14 / 21.12.2017Коментари ()1051
©
Последното за годината заседание на Общински съвет - Варна започна в 9 часа в зала "Пленарна". В проекта за дневен ред фигурират 9 точки.

Съветниците ще трябва да решат дали да дадат съгласие за поемане на дългосрочни общински дългове. На комисията по финанси и бюджет предложението за теглене на кредити, с които да се реализират мащабни проекти във Варна, получи почти единодушна подкрепа.

Местният парламент ще гласува и общинска субсидия за три лечебни заведения. Предвижда се от бюджета на Община Варна да бъдат отпуснати средства за нуждите на МБАЛ "Св. Анна", СБАЛОЗ "Д-р Марко Марков - Варна" и ДКЦ "Св. Иван Рилски" - Аспарухово.

На гласуване ще бъде подложен и предложеният от кмета проект на план-сметка "Чистота" за следващата година. За почистването на града са заложени малко над 29,65 млн. лева.

Одобряването на ПУП-ПРЗ на част от Южна промишлена зона и селищно образувание "Планова" също фигурира в дневния ред на днешното заседание. Очаква се Общинският съвет да приеме и актуализирана стратегическа карта за шум в околната среда на агломерация Варна.

Една от точките е упълномощаване на представителя на Община Варна за участие в Общото събрание на акционерите на "Спортен комплекс Варна" АД.
Предвидено заседанието да завърши с дискусия с гражданите.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mestniyat-parlament-zasedava-za-posledno-tazi-godina-765194
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.