Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекар от Варна: Обидно е да издаваме касови бончета на пенсионерите, но ще се съобразим!
Автор: Пламена Николова 12:04 / 22.01.2018Коментари ()6548
© Varna24.bg
Д-р Светлин Митев
Има закон, който регламентира издаването на касови бележки при посещение на пенсионерите при джипитата и от петък миналата седмица имаме такова указание. Това е обидно и допълнително ще натовари всички общопрактикуващи лекари, но ще се съобразим. Това сподели за Varna24.bg председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна д-р Светлин Митев.

Коментарът му е по повод новото изискване личните лекари да отчитат прегледите на пенсионерите чрез номерата на издадените касови бележки. Само по този начин държавата ще им изплаща остатъка от стойността на таксата в размер на 1,90 лв.

Д-р Митев допълни, че всички джипита във Варна имат касови апарати и е възможно да издават касов бон и за извинителните бележки на учениците, които вече са платени.

Съсловието е притеснено и от факта, че не се насочват усилията за решаване на проблема с неосигурените пациенти, а вместо това се въвеждат нови затормозяващи изисквания. 

Притеснение будела и идеята на Надзорния съвет на НЗОК да бъде ограничено предписването на лекарствата по рецептурните книжки. Замисълът бил да се спазва точната дата на изписваното лекарство, което сега пациентите можеха да купят и няколко дни по-рано. 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Lekar-ot-Varna-Obidno-e-da-izdavame-kasovi-boncheta-na-pensionerite-no-shte-se-suobrazim-770861
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.