Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обвиниха за подкупи 8 гранични полицаи от ГКПП "Малко Търново“
Автор: Екип Varna24.bg 14:59 / 02.02.2018Коментари ()2046
© Varna24.bg
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем гранични полицаи от ГКПП "Малко Търново" за участие в организирана престъпна група за получаване на подкупи от преминаващи границата български и чужди граждани.

Участниците в групата са привлечени към наказателна отговорност на 31 януари 2018 г. по приключило разследване на ДАНС и Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР под надзора на Специализирана прокуратура.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата действала от декември 2016 г. до декември 2017 г. Граничните полицаи са искали и получавали от преминаващи границата неголеми суми в лева и други валути - средно между 20 и 60 лева. Парите били събирани в "обща каса", най-често при конкретен началник на смяна, а след края на работния ден са били разпределяни помежду участниците.

Подкупи са искани и получавани от пътуващи при нередности в документите им - например при извеждане на деца от един родител, без пълномощно от другия. Стюарди на автобуси и шофьори на чужди камиони са плащали, за да минат по бързо бариерата, в т.ч. за да не бъдат проверявани обстойно багажите и товарите.

Специализираната прокуратура е поискала отстраняване от работа на обвинените гранични полицаи. С прокурорски постановления на всеки от тях е наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция".



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Obviniha-za-podkupi-8-granichni-policai-ot-GKPP-Malko-Turnovo-773098
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.