Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стратегия за здравеопазването разработват във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:27 / 05.02.2018Коментари ()3726
© Черно море
Стратегия за здравеопазването ще бъде разработена през настоящата година във Варна. Това съобщи в студиото на сутрешния блок на телевизия "Черно море" Анастасия Георгиева, директор на ресорната общинска дирекция. В нея ще бъдат заложени както дългосрочни, така и краткосрочни цели. Тя ще се базира на научни анализи, които ще бъдат проведени съвместно с Медицинския университет. В стратегията ще бъдат засегнати въпросите с детското и училищното здравеопазване, яслите, лечебните заведения, здравните медиатори, водно-спасителната дейност, детското хранене, борбата с кърлежи и комари и др.

Анализите се очаква да приключат до средата на годината. След разработването й стратегията ще бъде подложена на обществено обсъждане, за да са ясни за всички приоритетите, по които ще се работи. Тя ще бъде съобразена с програмите на областно и национално ниво.


Другата важна инициатива, по която ще се работи през 2018 г., е отбелязването на 90-годишнината от общинското водно спасяване. "Съвместно с БЧК -Варна, ще имаме поредица от мероприятия. Още разработваме програмата, но проявите ще са интересни", обеща Анастасия Георгиева.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Strategiya-za-zdraveopazvaneto-razrabotvat-vuv-Varna-773602
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.