Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ще получи ли 6 г. затвор холандецът, убил моторист във Варна?
Автор: Пламена Николова 11:47 / 07.02.2018Коментари ()2547
© Varna24.bg
Архив
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу холандец, постоянно пребиваващ в страната ни, причинил по непредпазливост ПТП със загинал мотоциклетист.

Катастрофата станала на 08.07.2017 г. около 20 часа на кръстовището на булевард "Владислав" и ул. "Бенковски" в гр. Варна. Обвиняемият управлявал л.а. "Хюндай Теракан" и възнамерявал да направи ляв завой от булеварда към ул. "Д-р Пискюлиев".

Въпреки обективната възможност да види насрещно движещия се по "Владислав" мотор "Хонда ЦБР 600", при зелен сигнал на светофарната уредба, той отнел предимството му и последвал фатален за мотоциклетиста сблъсък.

Ако бъде признат за виновен в извършване на престъпление по чл. 343 ал.1 б. "в" от НК, водачът на автомобила може да получи наказание лишаване от свобода за срок от две до шест години, както и лишаване от право да управлява МПС. 

Според обвинителната теза обаче съдът трябва да прецени и ролята на пострадалия. Той се е движил с повече от 80 км/ч, с която скорост е навлизал в забранен за мотоциклетисти пътен участък - отрязъка на бул. "Владислав" от ул. "Бенковски" до бул. "Съборни". Това негово поведение на свое основание е допринесло за причиняването на произшествието.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Shte-poluchi-li-6-g-zatvor-holandecut-ubil-motorist-vuv-Varna-773921
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.