Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стана ясно кой ще изрисува една от сградите на варненското летище
Автор: Екип Varna24.bg 10:03 / 08.03.2018Коментари ()3503
Дуото RAGS спечели конкурса Art Airport Challenge, който летище Варна обяви, за да даде нов облик на една от сградите си. Шест екипа се състезаваха във втория етап на конкурса: Glow, 140 Ideas, Rocket01, Faunagraphic, Nasimo и RAGS. Задачата на шестте бе да изготвят визуален graffiti проект, който да съответства с визията на летищния оператор, "Ние оставяме летището в сърцето на всеки пътник".

Победителят бе излъчен снощи на изложба, представяща проектите на шестте екипа в Терминал 2 на летище Варна. Освен наградата от 8500 лева, RAGS ще получи всички необходими инструменти, материали и техническо съдействие, за да реализира своята творба върху фасадата на сградата, с обща площ 900 кв. м.

Проектът ще бъде реализиран през месец април, а официалното му откриване ще съвпадне със седемдесетия юбилей на летище Варна на 9 май.

Финалистът RAGS бе избран от жури според набор от критерии, като "тематика“, "съответствие със заобикалящата среда“ и "технически умения“.  Журито включва управителния съвет на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – оператор на летищата във Варна и Бургас – както и graffiti артистите Десислава Станева и Ирина Томова, Erka.

С преобразяването на летищната сграда, "Фрапорт Туин Стар“ цели да се сдобие с едно уникално произведение на изкуството и летищният оператор е изключително благодарен на всички участници за техния принос и ентусиазъм.

Общо 20 екипа се съревноваваха в конкурса, организиран в партньорство с Николай Божинов.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Stana-yasno-koi-shte-izrisuva-edna-ot-sgradite-na-varnenskoto-letishte-779072
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.