Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новата сграда по Крайбрежната алея ще е готова в края на май
Автор: Пламена Николова 15:50 / 09.03.2018Коментари ()11210
Новата сграда по Крайбрежната алея на мястото на дискотека "Екстраваганца" ще е готова на груб строеж в края на май, научи Varna24.bg от работещи на обекта. 

Вече се подготвя и инфраструктурата за новото сърф училище, видя репортер на медията. 

Както вече съобщихме култовата дискотека "Екстраваганца" остана в историята. Сградата е напълно изтърбушена, но конструкцията няма да бъде напълно премахната, а укрепена и реставрирана, така че да бъде създадена на нейно място сграда с нова визия, която ще хармонира архитектурно с останалите обекти по алеята, реставрирани по модела на създадените през далечната 1928 г. постройки.

Това сподели неотдавна за Varna24.bg Андрей Василев, търговски представител на концесионерите на крайбрежната алея във Варна.

Проектът, както досега, е съгласуван с Института по опазване паметниците на архитектурата и Министерство на културата. 

На мястото на дискотеката преди години са се намирали съблекалните на рибарския плаж, които не са част от старите сгради и нямат културна стойност. Към момента е взето решение, че на мястото няма да има водолазен център, както се очакваше, а само сърф училище, където ще се практикуват всички съпътстващи го спортове с дъски.

Припомняме, че миналата година приключи третия етап от ремонтните дейности, реновирането, реставрирането и укрепването на сградите на Централните и Северните морски бани.

Работата по реставрацията на сградите по алеята е част от инвестиционната програма на фирма "Лазурен бряг". Идеята на стопаните на алеята е в крайбрежната зона да бъдат изградени повече целогодишни обекти, които да дават препитание на повече варненци и се превърнат в притегателен център за всички, които обичат да са край плажа и морето.



Още по темата: общо новини по темата: 78
20.07.2022 »
15.07.2022 »
13.07.2022 »
12.07.2022 »
12.07.2022 »
12.07.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Novata-sgrada-po-Kraibrezhnata-aleya-shte-e-gotova-v-kraya-na-mai-779378
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.