Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варна ще има нов рибарски мостик през лятото на 2019 г.
Автор: Пламена Николова 08:55 / 14.03.2018Коментари ()8982
©
Варна ще има нов рибарски мостик не по-рано от лятото на 2019 г. Това каза за Varna24.bg главният архитект на Община Варна Виктор Бузев. 

"За Рибарския мостик се изготвиха три идейни проекта от архитекти и екип от конструктори и хидростроители, те са подготвили и оферти, стройността се оказа доста висока. Хубавото е, че така е замислен, че да може да задържа пясъка на рибарския плаж и ще играе ролята на буна с плътна основа. След това в дълбочина във водата ще има колони и главата на съоръжението ще е място за арт площадка. Оптимист съм, че следващото лято ще можем да се похвалим с работещо съоръжение, тъй като зачестяват атаките към брега и има нужда от брегоукрепващо съоръжение, каза арх. Бузев.

Преди време той обясни, че циркулацията на водата между рибарски плаж и първа буна като цяло компрометира плажната ивици, през зимните месеци пясъка изчезва, за щастие през лятото се появява.

Той обясни, че новият естакаден мостик на Рибарския плаж ще се простира на 169 метра навътре в морето, а кръглия изкуствен остров навътре ще е с диаметър 34 метра и площ от около 585 кв. м.

Повече вижте във видеото! 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-shte-ima-nov-ribarski-mostik-prez-lyatoto-na-2019-g-780125
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.